Muziek op Schoot

Muziek op schoot - Muziek met het Jong Kind

Kinderen en muziek: ze zijn er dol op. Samen muziek maken en liedjes zingen zijn ook nog eens goed voor de ontwikkeling van je kind!

Geef kinderen een muzikale taal mee, die even vanzelfsprekend is als de moedertaal van het kind! Doe dit spelenderwijs met luisteren, zingen en muziek maken.

In Nederland zijn gekwalificeerde Muziek op Schoot docenten die kinderen, van minus 9 maanden en 0 tot 4 jaar, op natuurlijke en speelse wijze hun muzikale creativiteit laten ontdekken en ontplooien.
Zelf, ook thuis, heeft u samen groot plezier met de instrumentjes speciaal geselecteerd voor jonge kinderen door Stichting Muziek op schoot. Meer informatie over ‘muziek op schoot’ en locaties waar de lessen gegeven worden bij jou in de buurt: muziekmethetjongekind.nl

Bekijk hieronder snel alle muziekpakketjes & instrumententjes  die speciaal voor Muziek op schoot zijn geselecteerd:

Filter

Muziek met het Jonge Kind

Stichting Muziek op Schoot wil er zorg voor dragen dat alle jonge kinderen tussen 0 en 4 jaar in aanraking komen met muziek. Ieder kind heeft het recht om in zijn of haar muzikale ontwikkeling gestimuleerd te worden. Wanneer muziek spelenderwijs geïntegreerd zijn in de opvoeding wordt er een fundament gelegd.

Merk je dat je kind erg geïnteresseerd is in zingen, dansen en bewegen? Dan is het misschien leuk om samen op cursus gaan van Muziek op schoot. Je volgt de lessen samen met je kind. In een lesgroep zitten zo’n 6 à 8 kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd. Jullie maken muziek met instrumentjes en zingen liedjes. Ook bewegingsspelletjes zijn een onderdeel van de lessen.

Muziek maken en liedjes zingen: dreumesen en peuters genieten ervan. Daarnaast is het zingen van liedjes ook goed voor de taalontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters. Veel kinderdagverblijven en peuterspeelzalen besteden aandacht aan zingen en muziek maken. Maar je kunt er natuurlijk ook thuis mee aan de slag samen met je kindje.

Een muzikaal prentenboek; ‘Stijn zoekt zijn stem’

De meeste kinderen zijn gek op muziek. Dat zie je aan hun reacties. Dat komt mooi uit, want muziek draagt bij aan een evenwichtige ontwikkeling van kinderen. Muziek maken met jonge kinderen kan overal: thuis, in de auto, in de kinderopvang, in school. Door voor te lezen uit 'Stijn zoekt zijn stem' bijvoorbeeld, een muzikaal prentenboek voor peuters en kleuters.

Waarom naar een cursus Muziek op Schoot? Samen met je kindje muziek maken levert een heleboel liedjes op die je thuis tijdens de dagelijkse routine kunt zingen. Tevens is het een gezellige ochtend met andere kinderen en met de mama's en de papa's.

Muziek op Schoot staat voor intimiteit tussen ouder en kind. Behalve het spelen met muziekinstrumentjes worden er ook schootspelletjes gedaan en wordt er op muziek gedanst.

Al spelend en ontdekkend worden alle ontwikkelingsgebieden gestimuleerd, zoals de taalontwikkeling en de sociaal/emotionele ontwikkeling. Een afwisselend programma waarbij spelenderwijs een bijdrage wordt geleverd aan de ontwikkeling van je kindje.

En het allerbelangrijkste is om samen plezier hebben! :-)

Muziek op Schoot is voor ouders met hun baby, dreumes of peuter (0 tot 4 jaar), meestal onderverdeeld in leeftijdsniveaus

Gediplomeerde Muziek op Schoot-docenten houden rekening met de ontwikkelingsfase van je kindje en sluiten daar nauw op aan. Klik hier om een cursus bij jou in de buurt te zoeken.

 

Muziek met het Jonge Kind

 

 

Bestsellers