Samen voor de toekomst

Samen voor de toemkomst betekent voor ons samen met klanten, leveranciers en medewerkers verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een betere toekomst. Wij tonen op verschillende maatschappelijke thema's onze betrokkenheid, dragen financieel bij en maken klimaatbewuste keuzes. 

 

Hoe doen we dat?

Kindermuziekwinkel verbindt zich ieder jaar aan een goed doel. Dat doen we al sinds 2011. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar dit goede doel. Zo dragen we financieel ons steentje bij. Tegelijkertijd kunt u als klant bewust kopen bij Kindermuziekwinkel. Ook u draagt op deze manier bij aan een betere toekomst, zonder dat u meer betaald. Samen met ons moederbedrijf Van der Zwaag Muziekinstrumenten steunen we de onderstaande projecten.

  

  

Duurzaamheid

Kindermuziekwinkel zet zich in voor duurzaamheid.
 

Wij hergebruiken bijna alle verpakkingsmaterialen. Het is mogelijk dat uw zending verpakt is in een kartonnen doos van een ander merk of product danwel in een reeds gebruikte doos of verpakking. Onbruikbaar oud papier en karton wordt zo 100% gerecycled.

Maar ook op ecologisch, economisch en sociaal gebied. Denk aan ontbossing, arbeidsomstandigheden en eerlijke kansen op een toekomst voor arme boeren en hun gezin. Dit doen we samen met Trees for All doormiddel van een mooie samenwerking, waarin Kindermuziekwinkel financieel bijdraagt om ontbossing tegen te gaan en boeren een betere kans te geven. Daarnaast selecteren we zoveel mogelijk duurzame producten in ons assortiment, welke gemakkelijk met een speciale duurzaamheids filter op de website gevonden kunnen worden
 
Ons bedrijf van 8000 m2 verbruikt veel stroom. Verlichting, computers en machines, maar denk ook aan alle elektrische instrumenten die in onze winkel staan. Vanaf 2016 gebruikt Kindrmuziekwinkel daarom alleen nog maar groene energie. Duurzaam en dichtbij opgewekt uit zon, wind, water en biomassa. 
 
Niet alleen kiezen we bewust voor 100% groene energie. Ook al ons transport wordt CO2 gecompenseerd. Samen met Trees for All compenseren we al onze bedrijfsauto's, onze eigen transportdienst en al onze vliegreizen. Deze compensatie vindt plaats in het Gold Standard gecertificeerde Smart Forest Project in Bolivia. In deze reeds geplante bossen is de hoeveelheid vastgelegde CO2 door Gold Standard gemeten, gecontroleerd en gecertificeerd.
 
Hierdoor garanderen wij samen met Trees for All een duurzame bijdrage met maximale impact op sociaal, economisch en ecologisch gebied.
  

 

  

Donateur van Make-a-Wish

Met onze samenwerking met Make-a-Wish dragen we financieel bij om zoveel mogelijk wensen in vervulling te laten gaan. Elke dag horen gemiddeld 3 families in Nederland dat hun kind ernstig, soms zelfs levenbedreigend ziek is. Make-a-Wish wil al deze jonge patienten een positieve boost meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt. En vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst

 
Wij doneren een gedeelte van de omzet aan Make-a-Wish. Zo willen we samen met jullie zo veel mogelijk wensen in vervulling laten gaan. Wij vinden dat wij als retailer meer moeten betekenen dan alleen het verkopen van producten. Daarom zetten we niet alleen hoog in op service en klantgerichtheid, maar willen we tegerlijkertijd ons steentje bijdragen voor diverse maatschappelijke doelen. Ook geven we klanten zo een bewuste keuze, welke producten je koopt en waar.
 

  

Regionaal

Regionaal ondersteunen we lokale cultuur en streven we naar meer muziek in het basisonderwijs. Beide staan al jaren onder druk en Kindermuziekwinkel ondersteunt tientallen initiatieven, verenigingen en festivals. Daarnaast zijn we een erkend leerbedrijf voor leerlingen van middelbare scholieren tot HBO en WO afstudeerstages. Tegerlijkertijd vinden we het belangrijk dat ook minder kansrijke groepen in de samenleving kansen krijgen op de arbeidsmarkt. 

 
In samenwerking met de sociale werkplaats biedt Kindermuziekwinkel daarom al meer dan10 jaar arbeidsplaatsen aan mensen met een verstandelijke beperking. Ooit ontstaan uit goed buurmanschap, wanneer we wel eens een extra handje konden gebruiken.
 
We werken inmiddels al meerdere jaren samen naar volle tevredenheid. Daarnaast creëren we stageplaatsen voor kinderen met een licht verstandelijke beperking of van speciaal onderwijs.